Näin pidät huolta matostasi

Matot kuluvat ja hankautuvat päivittäin. Mutta on monia tapoja pitää matto kauniissa kunnossa pitkään. Lue hoito-ohjeemme alta!

Imuroi säännöllisesti
Taita harjakset sisään ja pienennä tehoa hieman. Imurointi myös nostaa nukkaa, jolloin matto saa tasaisen ja kauniin pinnan.

Kääntele mattoa
Auringonvalo haalistaa mattoa, ja huonekalut kuluttavat ja jättävät jälkiä. Maton kääntely tasaisin väliajoin jakaa kuluman tasaisemmin.

Suojaa tahroilta
Viskoosista ja tenselistä valmistetut matot eivät kestä nesteitä. Suojaa niitä kosteudelta ja tahroilta kyllästämällä ne. Kokeile ainetta ensin pieneen nurkkaan nähdäksesi, kuinka matto reagoi.

Poista tahrat
Onnettomuuden sattuessa poista tahrat huonekalutekstiileille suunnitellulla tahranpoistoaineella.

Voiko mattoja pestä pesukoneessa?
Useimpia mattoja ei voi pestä tavallisessa pesukoneessa. Villa- ja viskoosimatot tulee antaa ammattilaispesulalle. Puuvillamatot voi useimmiten pestä pesukoneessa. Tarkista huolella pesulappu ja pesukoneen painonsietokyky.

Laita villamatto lumeen
Talvella voit asettaa villamaton lumeen nukka alaspäin. Pane matto ylösalaisin puhtaan ja kuivan lumen päälle. Irrota likaa piiskaamalla kevyesti. Jätä hetkeksi paikoilleen. Harjaa lumi pois, piiskaa ja anna maton kuivua sisätiloissa. Tämä raikastaa mattoa vahingoittamatta villakuituja.