Gillar du att laga italienskt och vill skämma bort din familj med insperande rätter utöver pasta och pizza? Cocotten i gjutjärn från ballarini bellamonte-serien låter dig göra just det. Gjutjärnsgrytan har sitt ursprung i den norditalienska traditionen "paiolo di ghisa", där rätter som kött- och grönsaksgrytor eller polenta tillagades i gjutjärn över öppen eld. Du kan också laga mat på öppen eld med vår gjutjärnsgryta - men det som förmodligen är mer intressant för dig är att den även passar till alla typer av spisar, inklusive induktion. Samspelet mellan flera faktorer säkerställer perfekta matlagningsresultat. Först är det gjutjärnet. Detta material har särskilt god värmeledning och distribution. Gjutjärn gör rätter extra smakrika och ger dem en ljuvlig arom - även idealisk för långsam tillagning. Dessutom har grytan ett lock med droppstruktur. Denna speciella struktur på locket möjliggör en mycket jämn fördelning av fukt, vilket förhöjer dina rätter med särskilt god smak och en delikat konsistens. Gjutjärnsgrytan har en särskilt reptålig emaljbeläggning och tål maskindisk och passar ugnar upp till 240°c. Designen på cocotten kommer från milanos stjärndesigners matteo thun & antonio rodriguez.