Tunnetko ravintolakattauksen säännöt? Haluatko inspiraatiota jo pitkään suunnittelemiisi juhliin? Olet tullut oikeaan paikkaan!
Astioita
Alkuruokalautanen asetetaan pääruokalautasen päälle. Leivälle ja voille tarkoitettu lautanen asetetaan haarukasta vasemmalle. Jälkiruokakupit ja -vadit asetetaan pöytään vasta, kun on jälkiruoan aika.
Rimia
Aterimet asetetaan uloimmasta sisimpään siihen järjestykseen, missä niitä käytetään. Poikkeuksena jälkiruoka-aterimet, jotka asetetaan lautasen yläpuolelle.
Laseja
Aseta punaviinilasi samaan linjaan lautasen keskikohdan kanssa ja vesilasi samaan linjaan veitsen kanssa. Valkoviinilasi asetetaan punaviinilasin ja vesilasin väliin.
Tekstiilejä
Aseta lautasliina joko lautasen vasemmalle puolelle tai keskelle lautasta ja taittele se sopivalla tavalla. Valitse pellava- tai puuvillalautasliina saadaksesi kattauksesta erityisen ylellisen!
When you know the rules, you know how to break them.
Säännöt on tehty rikottaviksi. Aseta aterimet lautaselle, tee suuria kukka-asetelmia, yhdistä erilaisia astioita ja luo oma tyylisi.
1. Country style
Tartu lautasliinaan keskeltä yhdellä kädellä ja vedä se toisen käden läpi. Kiinnitä lautasliina nauhalla tai lautasliinarenkaalla. Koristele laventelin tai rosmariinin oksalla.
2. Simple knot
Tyylikäs ja boheemi taittelu. Kääri lautasliina rullalle ja tee keskelle solmu – tämän helpompaa ei voi enää olla! Täydellinen valinta silloin, kun vieraita on paljon eikä sinulla ole aikaa taitella huolella jokaista lautasliinaa.
3. The roll
Kääri lautasliina rullalle ja kiinnitä nauhalla tai lautasliinarenkaalla. Meiltä löydät laajan valikoiman lautasliinarenkaita – täydellinen yksityiskohta, joka kohottaa kattauksen ilmettä!
4. Classic fold
Taita lautasliina auki ja sen jälkeen suorakaiteenmuotoiseksi. Silitä lautasliina ennen taittelua erityisen ylellisen ilmeen saamiseksi. Voit asettaa aterimet lautasliinan päälle.